Välkommen till ett av landets största maratonlopp med löpare från över 40 nationer. Sveriges mäktigaste målgång är redo att ta emot dig. Ett minne för livet som man vill uppleva om och om igen.

Anmäl dig nu och får extra motivation på köpet och ditt NAMN på nummerlappen så att publiken kan peppa dig extra mycket


2020-06-26

Ett av landets största maratonlopp, Jönköping Marathon & Half Marathon flyttar den stora folkfesten till 10:e oktober 2020.

Infor­ma­tion med anled­ning av coro­n­aviruset (covid-19)

Vi har hela tiden haft tät dialog med förbund samt förhållit oss till FHMs rekommendationer. Vi har jobbat på som vanligt och in i det sista hoppats på att vi skall kunna genomföra loppet enligt plan på ett så säkert sätt som möjligt. Men som situationen ser ut idag och ovissheten som råder så väljer vi nu att flytta fram evenemanget till 10:e oktober och ser mer än någonsin fram emot att träffa våra löpare, funktionärer, sponsorer och publik. Vi jobbar för en ännu större folkfest och ett större arrangemang.
Vi sätter alltid våra löpare, publik och funktionärers hälsa och välmående i första hand.

I samband med nya datumet så flyttar vi givetvis samtidigt MINI Jönköping Marathon (barnlopp) och Fun Run 5 km så att vi får en komplett löparhelg 8-10 oktober.

Vi hoppas att våra löpare genom flytten av loppet kan komma ännu mer väl förberedda och kanske rentav slå sitt personbästa 😉 !

Vi är stolta över att just du vill springa Jönköping Marathon & Half Marathon och tackar för din förståelse. Ett stort tack för allt stöd vi fått från våra löpare, samarbetspartners, leverantörer och myndigheter under arbetet med att hitta ett nytt datum. 

Vi ses den 8-10 oktober!

Vi sätter alltid våra löpare, publik och funktionärers hälsa och välmående i första hand.

LÄS MER / Frågor & Svar


Nyhet 2020-06-15

Vi vill uppmuntra och motivera till rörelse. Vi hoppas du håller igång din träning och för att hålla motivationen uppe är det viktigt med ett mål och något att se fram emot. Målet för många är ett av landets största maratonlopp, Jönköping Marathon & Half Marathon i augusti. Vi vill hjälpa er med motivationen fram tills dess. Samtidigt som du tävlar/motionerar på egen hand är du med om utlottning av riktigt fina priser. Den 18–30 juni kan du springa och registrera din tid via appen RaceONE.

Priserna kommer från: STC, Saucony, Optimal Recovery, Enervit, Holmgrens Bil (MINI), startplatser till årets lopp samt mycket mer. Totalt till ett värde över 10 000:-

Anmäl dig nu och GÅ, JOGGA eller SPRING där du mår bäst och när du vill under tidsperioden.

Läs mer