Anmälan

Vad är det för åldersgräns?

Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler får man delta i halvmaraton och maraton från det år man fyller 17 år.

När stänger anmälan?

Ord. anmälan till maraton och halvmaraton stänger den 13:e augusti klockan 21:42. Efteranmälan öppnar i mån av plats den 16:e augusti och stänger senast den 21:e augusti (extra avgift tillkommer: 50 SEK). Efter den 21:e augusti är det inte möjligt att registrera sig via hemsidan – du kan i mån av plats registrera dig på plats i Marathon-EXPO den 25:e augusti 12:00 – 19:30

Vilka betalningsalternativ har ni?

Du kan anmäla dig eller handla i shoppen och betala via följande alternativ: SWISH, kortbetalning, delbetalning eller faktura.

Vad kostar det att anmäla sig?

Marathon: 895 SEK
Half Marathon: 745 SEK
MINI Marathon (barnlopp): 120 SEK
Det sker en prishöjning 2023 och två stycken prishöjningar under 2024 (ord.anmälningsperiod). Vid efteranmälan tillkommer det 50 SEK.

Jag har inte betalat fakturan och då är jag väl inte anmäld?

Jo, faktura är en av flera olika betalsätt och så fort du gjort din anmälan så är det en färdig anmälan oavsett betalmetod. Anmälan är bindande. Betalas ej fakturan så kommer det att skickas ut påminnelse.
Vår bankgiro: 899-1010
Vårat swish nummer är: 1230839522

Hur ser man att jag är anmäld?

När anmälan är registrerad så finns du med i Startlistan – Jönköping Marathon och Half Marathon. Bekräftelsen ser du på skärmen direkt efter anmälan samt du får en bekräftelse via e-post så snart du har betalat. Bekräftelsen gäller även som kvitto. Så fort du betalat är du anmäld och syns i startlistan

Jag har inte fått någon anmälningsbekräftelse?

När man anmäler sig och betalar så skickas en anmälningsbekräftelse ut via e-post ut med en sammanställning över alla anmälda och eventuella andra köp (t-shirt, keps) som gjordes vid anmälan. Kolla i skräpposten ifall du inte kan hitta den.

Jag har fått ett presentkort, hur löser jag in detta?

Du anmäler dig som vanligt och bockar i distans samt produkter du önskar. Därefter lägger du in koden som du fått i present. Så dras summan av i varukorgen. Skulle det ej funka så beror detta på att personen som köpt presentkortet inte angivit din mailadress vid inköpet (koden tillåter endast registrering via vald mailadress). Maila oss isåfall på info@jonkopingmarathon.se så lägger vi in din adress så att du kan slutföra anmälan.

Startplats

Jag vill avboka min startplats och har tecknat Startklar, hur gör jag?

Har du tecknat försäkringen Startklar och är sjuk eller skadad så läs på www.startklar.nu hur du gör en skadeanmälan.

Jag är anmäld och undrar nu om det är möjligt att få tillbaka startavgiften om man blivit sjuk?

Enda sättet att få sin avgift återbetald är om man tecknat avbeställningsskyddet Startklar. Ni kontaktar sådana fall Startklar om skada eller sjudom inträffat. Precis som det framgår i anmälan är det inte möjligt att flytta en startplats till nästkommande år.

Finns det möjlighet att byta distans?

Distansbyte är endast möjlig fram till och med 4. augusti 2024. Administrationsavgift tillkommer. Efter detta datum är det inte längre möjligt.

Önskar du fortfarande springa annan distans än den du är anmäld till finns det möjlighet att köpa en ny startplats så länge platser finns kvar.

Här kan du läsa instruktioner och betala:
Distansbyte till maraton
Distansbyte till halvmaraton

Har mitt namnbyte/överlåtelse gått igenom?

Har du följt instruktionerna och uppget önskad info till oss så ser du enklast i startlistan om bytet är gjort.

Jag har råkat fylla i fel beräknad sluttid vid anmälan, kan jag ändra detta?

Ingen fara, ställ dig i rätt önskad startfålla väl på plats. Det är tydligt utmarkerat.

Nummerlappar

Kan jag få nummerlappen skickad till mig i stället?

Nej. Alla måste hämta ut den i nummerlappsutdelningen i Marathon-EXPO, eller ha ett ombud som hämtar nummerlappen åt dig (uppvisande av bägges legitimation krävs)

Var och när kan man hämta nummerlappen?

Nummerlappsutdelning är i Marathon-EXPO vid start/målområdet.
Nummerlappar för Marathon/Half Marathon: 30. augusti 2024 14:00 - 19:30 och 31. augusti 2024 7:00 - 9:00
Nummerlappar för MINI Marathon (barnloppet): 30. augusti 2024 15:00 - 16:20

Kan någon annan hämta ut min nummerlapp?

Ja, om den personen har ditt startbevis (startummer publiceras på hemsidan två veckor innan loppet, startlistan) din legitimation samt sin egna legitimation.

När skickar ni ut information om nummerlapparna?

Informationen om nummerlapparna samt liknande frågor finner ni svaret under fliken deltagare. Nummerlapp skickas ej ut (miljöaspekt). Du hämtar ut din nummerlapp i Marathon-EXPO. Ta med legitimation.

Tävlingsdagen

Kan mina vänner följa mig under loppet?

Ja! Ladda ned appen RaceONE. Finns för både android och iPhone.

När kommer en mer detaljerad tävlingsinformation läggas ut på hemsidan?

Mycket finner du redan under fliken deltagare. Senast fyra veckor innan loppet kommer en mer detaljerad tävlingsinformation läggas ut på hemsidan. I den kan du läsa praktisk information gällande loppet. Läs även Start-PM (publiceras två veckor innan loppet).

Varför anger ni inte exakta tidsgränser för de olika startgrupperna?

Anledningen är att alla startgrupper ska bli lika stora. Det minimerar trängsel och ger en så bra löpupplevelse som möjligt. Alla startar samtidigt men fördelning sker på plats. Viktiga är att du ställer dig i rätt startfålla. Markeringar finns på plats.

Vilken starttid är det till loppen?

Starten är 10:00 för bägge distanserna. Kom i god tid. Viktigt att du ställer dig i rätt startfålla på plats. Tider är tydligt utmarkerade.

Du finner alla svar rörande starttider för respektive distans på fliken deltagare eller Start-PM

Vad betyder maxtid?

Om du springer snabbare än maxtid garanteras du att funktionärer och vägavstängningar är kvar. Men även om du springer långsammare kan du fortfarande slutföra loppet – dock på eget ansvar och genom att följa normala trafikregler. Om du kommer i mål innan kl. 16:00 (6 timmar efter starten) får en medalj och din tid registreras i resultatlistan.