Anmälan

Vad är det för åldersgräns?

Enligt Svenska Friidrottsförbundets regler finns det inga åldersgränser för deltagande i lopp som är kortare än halvmaraton.

När stänger anmälan?

Ord. anmälan till Jönköping 10K/5K stänger den 16:e oktober klockan 23:59. Efteranmälan öppnar i mån av plats den 18:e oktober och stänger senast den 22:e oktober (extra avgift tillkommer: 50 SEK). Efter den 22:e oktober är det inte möjligt att registrera sig via hemsidan – du kan i mån av plats registrera sig på plats vid nummerlappsutdelningen (Lillsjöplan  ) den 28:e oktober från kl. 07:30 – 10:20.

Vilka betalningsalternativ har ni?

Du kan anmäla dig eller handla i shoppen och betala via följande alternativ: SWISH, kortbetalning, delbetalning eller faktura.

Jag har inte betalat fakturan och då är jag väl inte anmäld?

Jo, faktura är en av flera olika betalsätt och så fort du gjort din anmälan så är den färdig, oavsett betalmetod. Anmälan är bindande. Betalas ej fakturan så kommer det att skickas ut påminnelse.
Vår bankgiro: 899-1010
Vårat swish nummer är: 1230839522

Hur ser jag att jag är anmäld?

När anmälan är registrerad så finns du med i startlistan. Bekräftelsen ser du på skärmen direkt efter anmälan samt du får en bekräftelse via e-post så snart du har betalat. Bekräftelsen gäller även som kvitto. Så fort du betalat är du anmäld och syns i startlistan

Jag har inte fått någon anmälningsbekräftelse?

När man anmäler sig och betalar så skickas en anmälningsbekräftelse ut via e-post ut med en sammanställning över alla anmälda och eventuella andra köp (t-shirt, keps) som gjordes vid anmälan. Kolla i skräpposten ifall du inte kan hitta den.

Jag har fått ett presentkort, hur löser jag in detta?

Du anmäler dig som vanligt och bockar i distans samt produkter du önskar. Därefter lägger du in koden som du fått i present. Så dras summan av i varukorgen. Skulle det ej funka så beror detta på att personen som köpt presentkortet inte angivit din mailadress vid inköpet (koden tillåter endast registrering via vald mailadress). Maila oss i så fall på info@jonkopingmarathon.se så lägger vi in din adress så att du kan slutföra anmälan.

Startplats

Jag vill avboka min startplats och har tecknat Startklar, hur gör jag?

Har du tecknat försäkringen Startklar och är sjuk eller skadad så läs på www.startklar.nu hur du gör en skadeanmälan.

Jag är anmäld och undrar nu om det är möjligt att få tillbaka startavgiften om man blivit sjuk?

Enda sättet att få sin avgift återbetald är om man tecknat avbeställningsskyddet Startklar. Ni kontaktar sådana fall Startklar om skada eller sjukdom inträffat. Precis som det framgår i anmälan är det inte möjligt att flytta en startplats till nästkommande år.

Finns det möjlighet att byta distans?

Distansbyte är endast möjlig fram till och med 16. oktober 2023. Administrationsavgift tillkommer. Efter detta datum är det inte längre möjligt.

Önskar du fortfarande springa annan distans än den du är anmäld till finns det möjlighet att köpa en ny startplats så länge platser finns kvar.

Här kan du läsa instruktioner och betala – Distansbyte 10K/5K.

Har mitt namnbyte/överlåtelse gått igenom?

Har du följt instruktionerna och uppget önskad info till oss så ser du enklast i startlistan om bytet är gjort.

Nummerlappar

Kan jag få nummerlappen skickad till mig i stället?

Nej. Alla måste hämta ut den i nummerlappsutdelningen i startområdet vid Lillsjöplan , eller ha ett ombud som hämtar nummerlappen åt dig (uppvisande av bägges legitimation krävs)

Var och när kan man hämta nummerlappen?

Du hämtar ut din nummerlapp vid start/målområdet – Lillsjöplan, Jönköping mellan kl. 07:30-10:20 den 19. oktober 2024 dvs på loppdagen. Ta med legitimation.

Kan någon annan hämta ut min nummerlapp?

Ja, om den personen vet ditt startnummer (publiceras på hemsidan två veckor innan loppet i startlistan), har din legitimation samt sin egna legitimation.

När skickar ni ut information om nummerlapparna?

Nummerlapp skickas ej ut (miljöaspekt). Du hämtar ut din nummerlapp vid start/målområdet – Lillsjöplan, Jönköping mellan kl. 07:30-10:20 den 19. oktober 2024 dvs på loppdagen. Ta med legitimation.

Tävlingsdagen

Kan mina vänner följa mig under loppet?

Ja! Ladda ned appen RaceONE. Finns för både android och iPhone.

När kommer en mer detaljerad tävlingsinformation läggas ut på hemsidan?

Senast tre veckor innan loppet kommer en mer detaljerad tävlingsinformation läggas ut på hemsidan. I den kan du läsa praktisk information gällande loppet. Läs även Start-PM (publiceras två veckor innan loppet).

Varför anger ni inte exakta tidsgränser för de olika startgrupperna?

Alla startar samtidigt men fördelning sker på plats.

Vilken starttid är det till loppen?

Starten är 11:00 för bägge distanserna. Kom i god tid.

Du finner alla svar rörande loppet i START-PM som skickas ut cirka 2 veckor innan loppet.

Är banan kontrollmätt?

Ja, självklart är alla våra lopp kontrollmätta av förbundsmätare från Svenska friidrottsförbundet. Seedningsgrundande till de flesta loppen i Sverige och resterande världen.

Är det prisutdelning?

De tre snabbaste i respektive klass vinner priser.