Volontär Anna Svensson

Anna Svensson

Anna är ännu en av våra makalösa volontärer. Du som löpare har säkert träffat Anna i närheten av start/mål, oftast vid väskinlämningen eller nummerlappsutdelningen. Anna hjälper även på barnloppet på fredagen där hon delar ut medaljer och fika till våra minsta löpare.

Vill du berätta lite om dig själv?
Jag bor i Hovslätt/Jönköping. Mina två söner har flyttat hemifrån så nu har jag bara sällskap av mina katter. Jag arbetar som vårdadministratör inom Regionen. Jag gillar att gå på loppis och second hand och träffa familj och vänner!

Du har hjälpt oss som funktionär varje år sedan första upplagan av loppet 2017. Man kan räkna med att du kommer. Du tar tom ledigt från jobbet några timmar på fredagen för att kunna hjälpa under barnloppet och du kommer väldigt tidigt på lördagen för att hjälpa under maraton och halvmaraton. Vad är din motivation?
Ja men det är ju så himla kul att få hjälpa till! Jag har hjälpt till sedan första året så det har blivit några år nu. Första två åren hjälpte även sönerna till, då var vi vägvisare. På senare år har jag testat på lite andra uppgifter. Det är ju just det som är så kul, att det finns så varierande uppgifter och något som alla kan hjälpa till med. Att försöka se till att alla får en härlig dag, både löpare, publik och funktionärer.

Vilken uppgift är den roligaste tycker du? Varför?
Roligast är just att få hjälpa till, spelar inte så stor roll vad just uppgiften är egentligen. Jag har de senaste åren stått i väskinlämningen vilket jag tycker är riktigt kul. Man får en lite pratstund med löparna innan de ger sig iväg på loppet och sedan att få möta dem efteråt och få reda på hur det har gått, det är ju det roligaste. Att få lite feedback helt enkelt! Sen är barnloppet väldigt roligt, att se alla små som tar sig runt sitt varv och sedan får en medalj. Lyckan i deras ögon är härlig att se. Att dela ut nummerlappar är också väldigt kul! Ja som ni märker så finns det massor med roliga uppgifter haha

Känner du någon som springer loppet?
Jag brukar alltid känna igen lite Jönköpingsfolk som springer. Sen har man ju stött på löpare som har återkommit från år till år och det är ju alltid kul!

Gör du själv någon sport/motion?
Förutom dans och lite hemmagympa så blir det inte så mycket mer. Har varit lite sugen på att testa på springlopp, kanske blir lagom till 50-årskrisen nästa år haha… Jag kanske inte börjar med hela marathon-distansen dock!

Hjälper du även med andra events?
Har hjälpt till på Ironman något år och tidigare var jag aktiv som Första hjälpare inom Röda korset men nu är det bara Jönköpings Marathon som jag hjälper till vid.

Något du vill hälsa de som överväger jobba som funktionär på Jönköping Marathon?
Tveka inte, kom och hjälp till, det är hur kul som helst. Det finns uppgifter att hjälpa till med som passar alla. Kom och känn gemenskapen och glädjen.

Tack Anna för att du engagerar dig! Vi är väldigt glada att ha dig i vårt gäng. Vi ses i augusti!