Våra löpare - Rebecca

Första halvmaraton

För Rebecca Jonsson var lördagen den 26:e augusti 2023 ingen vanlig lördag. Hon klarade nämligen sitt livs första halvmaraton. En riktig utmaning som många inte vågar ge sig på. Men det gjorde Rebecca.

Vi frågade hur det gick.

Hur mycket sprang du innan du bestämde dig för att ge dig på halvmaraton?
Jag har sprungit vårruset 5 km mycket när jag var tonåring och nu tagit upp det igen i vuxen ålder, har genomfört det totalt 15 gånger. Blodomloppet 10 km har jag genomfört 2 gånger, varav en var förra året strax innan halvmaraton. Jag är absolut inte snabb eller duktig på att springa, men jag vill vara det och är envis på att fortsätta försöka bli bättre.

När bestämde du dig och varför?
Min bror och hans fru genomförde Jönköping Half Maraton 2019, så där stod jag på bron och hejade på dem när de sprang i mål, och då kände jag att jag också vill springa i mål här på bron!

Påverkades beslutet av faktum att Husqvarna AB motiverade sina anställda till att springa Jönköping Marathon och att många av dina kollegor sprang?
Ja, jag visste att jag ville genomföra ett halvmaraton någon gång, och så såg jag Husqvarnas erbjudande och tog den.

Hur gick träningen? Tränade du själv eller med kollegor och vänner?
Det blev någon träning ihop med min bror som också sprang halvmaran, men mestadels av träningen blev själv.

Hur gick tankarna innan loppet?
Jag var nervös! Jag tänkte att jag inte hade tränat tillräckligt mycket, men det viktigaste som jag försökte hålla fokus på var att ta mig runt och komma i mål.

Berätta gärna hur kändes själva loppet.
Många familjemedlemmar och vänner som hejade på, både på plats och hemifrån, vilket betydde otroligt mycket för mig! Dessutom var både publiken och funktionärerna fantastiska! Alla som såg mig hejade och peppade mig även fast de inte känner mig. Ett speciellt tack till alla funktionärerna som stod i jämna mellanrum och hejade! Regnet öste ner vilket jag tror var till min fördel, i stekande solsken och utan alla som hejade på så hade jag nog inte tagit mig i mål. Det var även mycket pannben med fokus på att jag skulle springa i mål!

Och självklar, hur kändes det efteråt?
Helt fantastiskt! Att äntligen få springa i mål på bron, och vilken målgång det var! Helt underbart!

Fortsätter du springa?
Ja, det gör jag.

Ska du vara med även nästa år?
Ja, nu har jag en tid att förbättra!😊

Grymt bra jobbat Rebecca! Vi är glada att du har valt Jönköping Half Marathon för din halvmaraton-premiär och hoppas att du fortsätter springa med oss många år framöver.